Heldere groentesoep maken

Tijdens de zomer wilt u toch het liefst een lichte maaltijd eten en daar niet te lang voor in de keuken moeten staan. Een heerlijk maal is dan wat stukjes brood of toast met salade en een kommetje soep erbij. Wat denkt u van een pannetje heldere groentesoep maken?

Om de nodige vitaminen binnen te krijgen is dat namelijk ideaal. Een pan heldere groentesoep maken is ook helemaal niet moeilijk.

Wat heeft u nodig?

  • 1 liter bouillon
  • 250 gram soepgroente (zelf gesneden of voorverpakt)
  • 40 gram vermicelli
  • – 150 gram gehakt
  • – zout

U gaat als volgt te werk:

  • – Snijd de groente in kleine stukjes
  • – Kook de bouillon
  • – Doe de groente en de vermicelli erbij in de pan en laat het geheel nog tien minuten doorkoken
  • – Maak kleine gehaktballetjes en bak die af
  • – Doe de gehaktballetjes bij de soep
  • – Voeg naar smaak zout toe

De soep kan natuurlijk ook genuttigd worden als heerlijk tussendoortje of bij de lunch. Heldere groentesoep maken is dus helemaal niet moeilijk en zo gepiept. Wanneer iemand in uw omgeving ziek is, is heldere groentesoep maken ook een goed idee. Het eet gemakkelijk en ligt niet te zwaar op de maag.