Lekkere groentesoep maken, het klinkt heel simpel, maar hoe doet je het eigenlijk?

Een lekkere groentesoep maken begint bij het uitkiezen van de groenten die je wilt gebruiken. Prei, tomaat, courgette, witte of bruine bonen, wortel, bloemkool, selderij, peterselie en gehakt zijn de meest bekende ingrediënten. Snijd alle groenten in kleine stukjes en vergeet ze niet te wassen. Voeg voor de smaak wat runderbouillon toe.

Lekkere groentesoep makenEen lekkere groentesoep maken kun je ook doen door vermicelli toe te voegen.

Zo vult de soep wat meer en heb je niet alleen maar groenten. Zet een pan met water op en voeg de fijngesneden groenten toe aan de pan met water. Natuurlijk kan u er ook voor kiezen om gebruik te maken van een handige soepmaker. Deze toestellen doen het fijnsnijden, het blenden én het koken helemaal voor jou, zonder dat je iets mis kan doen. Natuurlijk is het recept wél voor jouw rekening!

Voor de smaak kunt u wat paprikapoeder of wat peper toevoegen. Ook kunt u gehaktballetjes toevoegen om de soep wat vullender te maken. De meeste mensen voegen gehaktballetjes, groenten en vermicelli toe om de soep tot één complete maaltijd te maken.

Een lekkere groentesoep maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, kort gezegd voeg je de groenten toe die je zelf lekker vindt en voor wat meer voedingswaarde voegt u de gehaktballetjes of vermicelli toe!