Een lekkere tomaten groentesoep maken hoeft niet veel tijd te kosten. Met dit snelle recept zet u in een handomdraai een heerlijke soep voor 4 personen op tafel.

Ingrediƫnten

Hiermee kunt u de tomaten groentesoep maken: 1 liter runderbouillon; 1 potje rundvleesbouillon met soepvlees; 200 gram gehakt; scheutje melk; 400 gram gesneden soepgroente; 1 kopje vermicelli; 1 blikje tomatenpuree.

Tomaten groentesoep maken

Tomaten groentesoep maken

Kruid het gehakt naar eigen smaak en doe hier een klein scheutje melk bij. Kneed dit goed door elkaar en draai er kleine soepballetjes van. Breng ondertussen het potje soepvlees samen met de bouillon aan de kook. Voeg hierna de soepballetjes, soepgroenten, vermicelli en tomatenpuree toe. Blijf in de pan roeren totdat het geheel weer kookt.
Laat de tomaten groentesoep ongeveer 15 minuten op een laag pitje koken, totdat alle ingrediƫnten gaar zijn. Serveer hier vers donkerbruin brood bij.

Variant

U kunt ook de tomaten groentesoep maken als een vegetarische variant. Vervang hiervoor de runderbouillon voor groentebouillon en laat de soepballetjes weg. Snijd 4 tomaten klein en voeg deze aan het einde van de kooktijd toe. Wilt u een vollere soep maken, dan kunt u een klein blikje kikkererwten toevoegen. Op deze website kan u nog heel wat meer leuke receptjes en ideetjes opdoen om de perfecte tomatensoep te maken!