Wil je snel en gemakkelijk iets verantwoords op tafel zetten? Dan is zelf verse groentesoep maken een goed plan. Binnen een uur kan het klaar zijn.

Verse groentesoep maken, wat heb je hiervoor nodig?

Verse groentesoep maken is niet moeilijk, iedereen kan het. Eerst maak je de groenten schoon en snijd je ze in de juiste maat. Je kan allerlei groenten gebruiken, zelf verse groentesoep maken is vooral leuk omdat je de groente er in stopt die jij lekker vindt.

Verse groentesoep maken

Prij, sperziebonen, bloemkool en wortelen doen het altijd goed., maar eigenlijk kan elk groenten soort wel in de soep.

Als je de groente in de pan met water doet voeg je ook de bouillon toe. De bouillon kan ook weer variƫren van kippen- tot runderbouillon. Je kan hier bouillonblokjes voor gebruiken, maar je kan ook zelf bouillon trekken met bijvoorbeeld een stukje kip. Nog een leuke tip van onze lezeres Iris: het toevoegen van vermicelli of pasta maakt de soep wat steviger.

De soep kan je eigenlijk helemaal naar eigen smaak bereiden. De hoeveelheid zout, de hoeveelheid groente en de smaak die je eraan geeft heb je in eigen handen. Het is iets meer werk dan bij het opwarmen van soep uit een kant en klaar pakje, maar aan de smaak van jouw verse groentesoep zal je deze kleine moeite zeker kunnen proeven!