Zelf heerlijke groentesoep maken

Waarom zou u nog langer kant en klare soep kopen terwijl zelf groentesoep maken zo makkelijk is? Bovendien weet u dan precies wat erin gaat, en is het des te lekkerder! Hieronder volgt een simpel recept voor een overheerlijke Hollandse groentesoep dat we in samenwerking met de foodbloggers van Smaakversterkers hebben ontwikkeld. Zo kan iedereen zelf groentesoep maken zonder al te veel rompslomp!

Oh en euh: als je nog tijd en moeite wil besparen kan je altijd gebruik maken van een handige soepmaker – die zijn top voor mensen die niet zo goed kunnen koken maar toch verse soep op tafel willen toveren! Hier kan je een mooi overzicht vinden van goede toestellen.

De ingrediƫnten die u nodig heeft voor de soep zijn:

  • Zelf groentesoep maken1 (runder)schenkel
  • 1 bord mager soepvlees
  • 3 rundvleesbouillontabletten (of groentebouillontabletten, wat u lekkerder vindt)
  • 150 gram gehakt half-om-half
  • 250 gram soepgroente (U kunt ervoor kiezen om de groente vers toe te voegen of om een kant en klaar zakje groenten toe te voegen. Als u kiest voor verse groente, dan kunt u dit uiteraard naar smaak doen. Kies dan bijvoorbeeld voor prei, ui, selderij, wortelen en bloemkool)
  • 1 zakje (ongeveer 3 steeltjes) bosui in ringetjes
  • beetje peper en zout
  • eventueel 1 mespuntje nootmuskaat

Nu alle benodigdheden in huis zijn kan er begonnen worden met het zelf groentesoep maken om vervolgens te smullen!

Om te beginnen doet u ongeveer 2 liter water in een pan. Voeg hierbij de schenkel, het soepvlees en de bouillontabletten en breng dit tegen de kook aan. Laat de soep vervolgens 2 uur op een klein pitje trekken. Haal de schenkel uit de soep en haal het gare vlees ervan af. Snij dit in kleine stukjes en voeg dit weer bij de soep. Zet de soep op laag vuur.

Nu is het tijd voor de soepballetjes! Breng het gehakt op smaak met peper en zout en eventueel een beetje nootmuskaat. Draai er kleine balletjes van en voeg ze toe aan de soep. Voeg de soepgroente toe en laat de soep nog 10 min. op het vuur staan, tegen de kook aan. Voeg net voor het serveren de bosui aan de soep toe.

En zo makkelijk kan het zijn, de soep is klaar. Nu kunnen u en uw familie en vrienden genieten van de door u zelfgemaakte soep! Zelf groentesoep maken is nog nooit zo makkelijk geweest!